STICKY BUFFALO WINGS UIT DE OVEN MET KOOLSLAW

STICKY BUFFALO WINGS UIT DE OVEN MET KOOLSLAW

voor 4 personen
Aan de slag!

Meng alle ingrediënten, behalve de kippenvleugels, in een grote kom en schep goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Voeg de kippenvleugels toe, meng door de marinade, dek af en zet 24 uur of een nacht in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 210°C. Haal de kip uit de marinade, bewaar de marinade. Verdeel de kippenvleugels over een grote bakplaat en bak ze 30 min. in de oven. Haal de kip uit de oven en giet de overtollige olie weg. Doe de achtergehouden marinade bij de kip en schep nog eens goed door.

Verhoog de oventemperatuur tot 230°C. en bak de vleugeltjes nog eens 30 minuten. Schep ze tijdens het bakken een paar keer om, om ze met de marinade te bedekken. De vleugeltjes moeten bedekt zijn met een kleverig laagje en de marinade moet bijna helemaal verdampt zijn. Serveer in een grote schaal en zet kommetjes met warm water op tafel, zodat je gasten hun vingers kunnen spoelen. Zet de selderijstengels in een beker voor erbij.

Koolslaw met romige dressing van limoen, chili en koriander
Schep alle groente in een grote serveerschaal. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom, samen met een grote snuf zout, en roer door, tot de suiker is opgenomen. Schenk de dressing over de groenten, en zet tot het serveren in de koelkast.

STICKY BUFFALO WINGS UIT DE OVEN MET KOOLSLAW
In je voorraad
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1½ el olijfolie
  • 3 tl paprikapoeder
  • 90 gr honing
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 150 gr mayonaise
Ingrediënten
  • 3 tl worcestersaus
  • 1 tl selderijzout
  • 80 ml kruidige chilisaus
  • 4 stengels bleekselderij, in repen gesneden
  • 1 kg kippenvluegeltjes, bij het gewichtje gehalveerd

Koolslaw

  • ½ krop (van elk) rode- en witte kool, in dunne reepjes
  • 2 wortels, geschild en julienne gesneden (in dunne reepjes)
  • Binnenste stengels van 1 bleekselderij, in dunne plakjes
  • 8 kleine rode radijsjes, in dunne plakjes of kwarten
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunnen plakjes gesneden

Romige dressing met limoen, chili en koriander

  • Sap en fijne rasp van 1 onbespoten citroen
  • 3 el appelciderazijn
  • 1 kleine milde groen chilipoeder, van zaadjes ontdaan en fijngesneden
  • 2 el fijngehakte koriander
Keukengerei
  • Grote kom
  • Oven
  • Grote bakplaat
  • Serveerschaal
  • Kom
Bron

My Streetfood Kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram