TORTA-DI-RICOTTA-MET-DRUIVEN-EN-BLOEDSINAASAPPEL

TORTA DI RICOTTA MET GEROOSTERDE DRUIVEN

voor 10 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de bodem en druk gelijkmatig uit over de bodem van de vorm. Bak in ± 14 min. bruin. Schakel de oventemperatuur terug naar 160°C.

Mix intussen in een keukenmachine de ricotta, yoghurt, suiker, eieren en sinaasappelrasp tot een gladde vulling. Schenk over de deegbodem en strijk glad. Bak de taart nog een ± 1 uur en 15 min. tot de vulling bijna gestold is.

Schakel de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de taart volledig afkoelen. Neem uit de oven.

Verwarm de oven, wanneer de taart is afgekoeld, voor op 220°C.

Meng de honing met het sinaasappelsap en besprenkel de druiven ermee. Schep goed om en doe het kiep het geheel in een ovenschaal. Rooster de druiven ± 15 min. tot de schilletjes barsten. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

Verdeel de warme druiven over de taart. Besprenkel met het uitgelopen druivensap en serveer in punten.

TORTA-DI-RICOTTA-MET-DRUIVEN-EN-BLOEDSINAASAPPEL
In je voorraad
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 3 el vloeibare honing

Amandel-kaneelbodem

  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 120 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 tl kaneel
Ingrediënten
  • 1 kg verse ricotta
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • Rasp en sap van ½ sinaasappel
  • 500 gr donkerblauwe druiven, in kleine trosjes geknipt

Amandel-kaneelbodem

  • 300 gr gemalen amandelen
Keukengerei
  • Spring-/bakvorm van 22 cm doorsnee, ingevet, ovenschaal
  • Oven
  • Keukenmachine
  • Ovenschaal
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram