WORSTJES MET BALSAMICO UIEN & RODE DRUIVEN

voor 2 personen
Aan de slag!

Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een pan met ruim water en zout. Breng aan de kook en laat ze koken tot ze gaar zijn, ± 15 minuten. Snijd de ui in dunne ringen. Hak de knoflookteen fijn.

Giet het water van de aardappels af. Stamp de aardappels fijn tot een gladde puree. Voeg de boter en voldoende melk toe totdat het zacht van structuur is. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de worstjes in ongeveer 10 minuten. Draai ze af en toe om.

Voeg de uien toe en bak nog eens 10 minuten tot de worstjes mooi gekleurd en de uien zacht zijn.

Voeg de knoflook, venkelzaad en druiven toe. Kook nog 5 minuten tot de druiven iets zachter worden.

Voeg de balsamico toe en laat inkoken tot de uien licht stroperig zijn.

Maak de rucola aan met 2 eetlepels olijfolie en wat zout. Serveer 2 worstjes per persoon met de aardappelpuree en daaroverheen het uien/druivenmengsel.

In je voorraad
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 20 gr boter
  • ± 4 el Olijfolie
  • 2 el Balsamico azijn
  • Zout & peper
Ingrediënten
  • 4 venkelworstjes, bijv. van Mister Kitchen (verkrijgbaar bij de AH)
  • 5 (grote) kruimige aardappels
  • 2 uien, in grove stukken
  • 75 gr rucola
  • Venkelzaad, naar smaak (± 1 tl)
  • Handvol rode druiven
  • 50/75 ml melk
Keukengerei
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Dunschiller
  • Pan
  • Stamppotstamper
Bron

Bilder & De Clercq

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram