AARDAPPELTAART MET PREI EN PADDENSTOELEN
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. De boter mag niet bruisen, draai het vuur uit en laat 5 min. staan. Schep met een lepel het schuim van de boter.
Knip uit bakpapier een cirkel ter grote van de bodem van de taartvorm. Verdeel 1 el geklaarde boter over het bakpapier en strooi er wat tijm over.
Snijd de aardappels in dunnen plakjes (2-3 mm). Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in cirkels op de bodem, begin in het midden. Bestrooi de aardappels met zout, vers gemalen peper en strooi er een beetje tijm over. Schep er 2 el van de boter over.
Verdeel de paddenstoelen erover met de bolle kant naar beneden. Leg vervolgens nog een laag aardappels dakpansgewijs op de paddenstoelen. Druk de aardappels voorzichtig aan met je handen. Bestrooi ze met zout, peper, tijm en besprenkel met boter. Verdeel de prei gelijkmatig over de aardappels. Leg de resterende aardappels dakpansgewijs op de prei. Druk nog eens voorzichtig aan en bestrooi met zout, peper, tijm en besprenkel met de rest van de boter. Dek af met aluminiumfolie.
Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de taart in 1 uur gaar en bruin. Haal na 30 min. De aluminiumfolie eraf en bak de taart nog 30 min. of zolang dat de bovenkant een goudbruin laagje krijgt.
In je voorraad
- 100 gr roomboter
Ingrediënten
- 3 el verse tijmblaadjes
- 1250 gr licht kruimige aardappels, geschild
- 200 gr kleine kastanjechampignons, schoongemaakt
- 100 gr prei, in dunne ringen gesneden
Keukengerei
- Oven
- Bakpapier
- Aluminiumfolie
- Taartvorm (26cm ⌀)
- Steelpan met dikke bodem
Bron
Delicious Magazine