ANTICUCHOS: PITTIGE KIPSPIESJES UIT PERU

ANTICUCHOS: PITTIGE KIPSPIESJES UIT PERU

voor 3 personen
Aan de slag!

Deze kipspiesjes zijn in Peru overal op straat te koop. Ze zijn vergelijkbaar met yakitori en geeft de invloed van Japanse gastarbeiders aan die hier in de 19e eeuw kwamen werken. De marinade bestaat gewoonlijk uit een pasta va chilipepers; aji panca(rood) of aji amarillo(geel). Hoewel het in speciaalzaken te koop is, is het vrij lastig te vinden. Een lepel fruitige hete chilisaus is een prima alternatief.

Tip: serveer naast deze spiesjes een frisse salade van venkel, peer & radicchio.

Hak of pureer voor de marinade de chilipeper, knoflook en alle overige ingrediënten fijn en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Doe de kip samen met de marinade in een kom, dek af en zet minimaal een uur (maar een nacht is ook prima) in de koelkast. Als je houten spiesjes gebruikt, leg ze dan minimaal 20 min. in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden.

ROMIGE AJI VERDESAUS
Pureer alle ingrediënten in een blender tot een gladde saus, schenk in een kom en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet afgedekt en gekoeld weg tot gebruik.

Rijg de kip aan de spiesen. Stook de barbecue op of verhit een grillpan op laag vuur. Gril de kipspiesjes 5 min. aan beide kanten tot de kip net gaar is. Serveer met aji verdesaus, fijngehakte rode ui en koriandertakjes.

ANTICUCHOS: PITTIGE KIPSPIESJES UIT PERU
In je voorraad

Marinade

  • 1 teentje knoflook

Aji verde-saus

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el mayonaise
Ingrediënten
  • 500 gr kippendijenfilets met vel, gehalveerd
  • Rode ui, gehalveerd en dunne ringen, voor erbij
  • Takjes koriander voor erbij

Marinade

  • 1 kleine verse rode chilipeper
  • Sap van 1/2 limoen
  • 3 tl sojasaus
  • 3 tl (fruitige) hete chilisaus
  • 1½ el rijstwijnazijn
  • 1 tl gemalen komijn

Aji verde-saus

  • 1 handvol korianderblaadjes, en stengels
  • 1 kleine groene chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 2 lente-uitjes, grofgehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el zure room
Keukengerei
  • Keukenmachine
  • Kom
  • (Houten) spiesjes
  • Barbecue of grillpan
  • Blender
Bron

My Streetfood Kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram