FARFALLE MET GROENE ASPERGES & MUNTPESTO

voor 2 personen
Aan de slag!

Doe de muntblaadjes, ricotta en 1/4 van de parmezaanse kaas in een kommetje en pureer het tot een glad mengsel met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Je kan dit mengsel natuurlijk ook zonder staafmixer maken. Zorg dan wel dat je de munt heel fijn snijdt.

Breng een pan water met zout aan de kook. Doe de pasta erin en kook vervolgens 8 minuten.

Verhit een grillpan of koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Snijd de harde steeltjes van de asperges, snijd ze in drieën en gril ze in 3 minuten beetgaar. Bewaar een paar eetlepels van het kookwater en giet de pasta af. Doe de pasta weer terug in de pan.

Roer de muntpesto door de pasta en voeg een klein beetje van het kookwater toe om het smeuig te maken.

Voeg de asperges toe en breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi de resterende parmezaanse kaas voor het serveren over de pasta.

 

In je voorraad
  • Zout en peper
Ingrediënten
  • 175 gr parmezaanse kaas
  • 220 gr farfalle
  • 1 bosje groene asperges (in stukken gesneden en de harde onderkant verwijderd
  • 1 bosje verse munt
  • 150 gr bakje ricotta
Keukengerei
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Kom
  • Staafmixer
  • Grill- of koekenpan
Bron

Amsterdam Flavours

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram