AUBERGINE-TIMBAALTJES MET PESTO & RICOTTA

voor 4 personen
Aan de slag!

Laat een grillpan of barbecue middelheer tot heet worden.

Roer de knoflook en 80 ml olijfolie in een kom door elkaar. Bestrijk beide kanten van de aubergineplakken met de knoflookolie. Rooster ze plakken in porties 1 min. aan een kant; draai ze 90 graden en rooster ze weer 1 min. (ze hebben dan een donker ruitpatroon). Keer de plakken om en rooster ze op dezelfde manier. Laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de ricotta in een schaal en breng op smaak met zout en peper. Nu beginnen we met het opbouwen van de timpaantjes (torentjes). Leg een plak geroosterde aubergine op de bakplaat en schep er een volle eetlepel ricotta op met daar bovenop een theelepel pesto. Herhaal dit tot je drie lagen ricotta hebt en eindig met een plak aubergine. Bak de torentjes 15 min. in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en voeg de trosjes tomaten toe. Besprenkel ze met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zout en peper. Zet de bakplaat weer 8 min. in de oven tot de tomaten net zachter en de torentjes goed heet zijn. Haal ze uit de oven en laat ze 5 min. rusten.

Verdeel de torentjes over de borden en bestrooi ze met zout en peper. Garneer met basilicum en serveer.

In je voorraad
  • 125 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
Ingrediënten
  • 2 aubergines (± 600 gr), in plakken van 1 cm
  • 300 gr ricotta
  • 1 potje goede kwaliteit pesto
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 5 gr basilicumblaadjes
Keukengerei
  • Ovenschaal
  • Oven
  • Grillpan of barbecue
  • Kom
  • Schaal
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram