HAVERMOUT-BIETENBURGER MET FETA & TUINKERS
voor 2 personenAan de slag!
Burgers, wij zijn er dol op! Maar het hoeft niet altijd vlees te zijn. Vandaar de bietenburger: 100% verantwoord comfort food. Maak hem precies zoals jij wilt met behulp van verschillende toppings.
Rasp de gekookte bieten in een kom en voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, havermout, feta, basilicumblaadjes, het ei, scheut olijfolie en peper & zout toe. Hussel alles door elkaar en kneed tot een geheel. Zet het ‘gehakt’ vervolgens voor een half uur in de koelkast. De gekookte biet bevat veel sap en kan nu in de havermout trekken. Anders heb je kans dat je burger uit elkaar valt tijdens het bakken.
Vorm nu 4 burgers van het bietenmengsel. Als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe. Verhit een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de bietenburgers ongeveer 5 minuten per kant of tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer met gegrild volkoren broodjes en leef je uit met je favoriete toppings. Lekker met ovengebakken zoete aardappelfrietjes.
In je voorraad
Voor de burger ( 4 stuks )
- 1 ui, gesnipperd
- 1 ei
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- 1 tl olijfolie
- Versgemalen peper en zout
Ingrediënten
Voor de burger ( 4 stuks )
- 2 rauwe bieten (ongeveer 250 gram)
- 100-125 gram havermout
- 100 gram feta, fijngesneden
- Een handvol basilicumblaadjes, gescheurd
- 4 broodjes naar keuze, gegrild
Toppings naar keuze
- Pittige slasoort (bijv. rucola)
- Tomaat
- Avocado
- Augurken
- Alfalfa
- Tuinkers
- Basilicum
- Yoghurt-dressing (met citroen en munt)
Keukengerei
- Rasp
- Kom
- Koekenpan
- Grillpan