BIETENSALADE & LAMSKEBAB MET SUMAC, YOGHURT EN PITA

BIETENSALADE & LAMSKEBAB MET SUMAC, YOGHURT EN PITA

voor 4 personen
Aan de slag!

Week 6 houten satéstokjes 10 min. in water. Meng de sumak, de yoghurt, het citroensap en de knoflook in een kom. Schep het lamsvlees erdoor, zó dat het vlees goed bedekt is met de marinade. Laat staan terwijl je de salade maakt.

Doe de biet, rozijnen en twee derde van de munt in een kom. Meng de azijn, suiker en 2½ el olie en breng op smaak met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de kebabs in 3 delen in 8-10 min. rondom bruin voor medium gaar vlees.

Bestrooi de lamskebabs met de rest van de munt. Besprenkel de bietsalade en extra yoghurt met olie, strooi er wat zout en peper over en serveer de kebab met pita-brood.

BIETENSALADE & LAMSKEBAB MET SUMAC, YOGHURT EN PITA
In je voorraad
  • 1 teen knoflook, geperst
  •  1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 60 ml olijfolie + extra voor erbij
Ingrediënten
  • 2 tl sumak*(1) of vervang door wat limoenrasp
  • 200 gr Griekse yoghurt + extra voor erbij
  • Sap van 1 citroen
  • 500 gr lamsschouder, in stukjes
  • 3 rode bieten, geschild, geraspt
  • 55 gr rozijnen
  • 1 bosje munt, blaadjes gehakt
  • Lekker met pita

*(1) Sumak is een citroenachtig specerij, te koop bij Midden-Oosterse winkels.

Keukengerei
  • 6 satéstokjes
  •  Kom
  • Grote koekenpan
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram