BUCATINI ALL'AMATRICIANA (PITTIGE TOMATENSAUS)

BUCATINI ALL’AMATRICIANA (PITTIGE TOMATENSAUS)

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min., tot de geur vrijkomt. Voeg de pancetta toe en bak al omscheppend 8-10 min. tot de pancetta goudbruin en knapperig is.

Breng intussen een grote kookpan water aan de kook met een scheut zout en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Voeg de rode peper, basilicum en pijnboompitten toe en roer door elkaar. Schenk de witte wijn erbij en schraap alle aanbaksels van de bodem van de pan. Voeg de tomaat toe en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10-15 min. zachtjes koken tot de smaken zich vermengen. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.

Giet de pasta af wanneer hij beetgaar is en doe hem terug in de pan.

Schenk de saus over de pasta en schep door elkaar.

Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer.

BUCATINI ALL'AMATRICIANA (PITTIGE TOMATENSAUS)
In je voorraad
  • 1 el olijfolie
  •  3 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  1 ui, fijngesneden
  • 60 ml droge witte wijn
Ingrediënten
  • 250 gr pancetta (of spekjes), fijngesneden
  • 2 kleine rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • Grote handvol basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 2 el pijnboompitten
  • 800 gr tomatenblokjes (blik)
  • 400 gr bucatini, lange macaroni, penne of spaghetti
  • Fijngeraspte Parmezaanse kaas
Keukengerei
  • Kookpan
  • Vergiet
  •  Koeken- of hapjespan
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram