CASSOULET MET WORST EN CANNELLINIBONEN
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de prei, de wortel, de ui, de knoflook en de bleekselderij klein. Fruit de gesneden ingrediënten en het spek in 2 el olijfolie zachtjes aan. Voeg de bonen met een beetje vocht uit het blik (2 a 3 el), rozemarijn takje, laurierblad, zout en royaal peper toe. Laat dit samen 10 minuten smoren.
Bak de saucijzen/worsten in een koekenpan goudbruin in ongeveer 10 minuten. Snijd ze elk in drieën en doe ze bij de bonen en groente. Hak de peterselie fijn en meng met het broodkruim. Schep het bonenmengsel in een ovenschaal. Bestrooi met het broodkruim en besprenkel met het restje olie.
Zet de pan 10 minuten in de voorverwarmde oven of onder de gril tot het goudbruin is.
Serveer met lekker brood of aardappeltjes uit de oven en een stevige (Zuid-Franse) rode wijn.
In je voorraad
- 1 grote witte ui
- 1 teen knoflook
- 1 laurierblad
- 2 el olijfolie
Ingrediënten
- 125 gr spekjes
- 1 winterpeen
- bosje peterselie
- 1 stengel bleekselderij
- 1 prei
- takje rozemarijn
- 1 blik cannellini-bonen (vocht bewaren)
- 150 gr broodkruim (panko) of paneermeel
- 4 verse worsten/saucijzen (bijv gevuld met venkelzaad of pistache van Brandt & Levie)
Keukengerei
- Oven
- Braadslee
- 2 koekenpannen
Bron
Amsterdam flavours