WINTERSE CHAMPIGNONSOEP MET GROENE KOOL EN GEMBER
voor 6 personenAan de slag!
Verwarm de boter in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de knoflook en uien zachtjes in 15-20 minuten goudbruin en tot alles licht gekarameliseerd is. Schep af en toe om. Voeg de champignons, rozemarijn en gember toe en bak nog 5 min. op iets hoger vuur mee. Wil je graag wat hele of gehalveerde champignons in je soep? Gebruik dan alleen de grote exemplaren in deze fase en voeg de kleintjes later met de kool toe. Voeg de bouillon en het chilipoeder toe en laat 15 min. zachtjes koken.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Schenk wat van de soep bij de slagroom om deze iets voor te warmen en giet het mengsel dan terug bij de soep.
Voeg de kool toe en laat de soep nog zachtjes 5 min. koken.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met geroosterd brood.
In je voorraad
- 100 gr roomboter
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 uien, fijngesneden
- 2 l groentenbouillon
Ingrediënten
- 250 gr kastanjechampignons, in stukjes
- 2 takjes rozemarijn, blaadjes fijngesneden
- 60 gr verse gember, geschild en fijngesneden
- Mespunt chilipoeder
- 250 ml slagroom
- 450 gr groene kool, fijngesneden
- Stevig (zuurdesem)stokbrood, in stukken, voor erbij
Keukengerei
- Ruime pan met dikke bodem
- Keukenmachine of een staafmixer
Bron
Delicious Magazine