CHIAZAADTAART MET GEITENKAAS EN RODE BIETENSALADE

voor 8 personen
Aan de slag!

Doe de bloem met 125 gr van de boter en ½ tl zout in een keukenmachine en meng met de pulse-knop tot een fijn, kruimelig mengsel. Voeg het chipzaad, 1 ei en 1 el ijskoud water en meng tot zich een deegbal vormt. Plet tot een schijf, omwikkel met plasticfolie en laat 30 min. in de ijskast rusten.

Smelt de rest van de boter in een koekenpan op matig tot laag vuur. Bak de ui met de tijm hierin onder af en toe omscheppen 30 min. Tot de ui heel zacht is. Voeg de suiker en azijn toe en laat de ui ± 5 min. karameliseren. Laat afkoelen.

Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 3 mm dik en bekleed hiermee de bakvorm. Zet 15 min. In de ijskast. Verwarm de oven voor op 190°C.

Prik met een vork gaatjes in de deegbodem, leg er een vel bakpapier op en strooi hierop een steunvulling. Bak de deegbodem 10 min., verwijder het papier en de steunvulling en bak de deegbodem nog 5-6 min. tot hij licht kleurt. Schakel de oventemperatuur terug tot 170°C.

Meng intussen in een schone kom de resterende 3 eieren met de eierdooier, de geitenkaas en wat zout en peper tot een glad mengsel in de keukenmachine. Verdeel het uienmengsel erop. Bak de taart nog 25 min. Of tot de vulling net stevig is. Laat 10 min. Afkoelen in de bakvorm.

Meng de in blokjes gesneden bieten met de waterkers en een goede scheut olijfolie. Schep deze voor het serveren bovenop de taart met wat extra geitenkaas.

In je voorraad
  • Olijfolie
  • 250 gr bloem
  • 1 el ijskoud water
  • 175 gr koude boter, in blokjes
Ingrediënten
  • 2-3 el chiazaad
  • 4 eieren + 1 eierdooier
  • 2 grote rode uien, in dunne ringen
  • 1 el fijngesneden tijmblaadjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 300 ml slagroom
  • 300 gram zachte, verse geitenkaas + extra ter garnering
  • 3 gekookte rode bieten, in blokjes
  • 2 handenvol waterkers, dikke stengels verwijderd
Keukengerei
  • Kom
  • Koekenpan
  • Oven
  • Plasticfolie
  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Steunvulling (bijv rijst)
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram