CHINEES-VARKENSVLEES-MET-PAKSOI

CHINEES VARKENSVLEES MET 5 SPICES & PAKSOI

voor 2 personen
Aan de slag!

Doe het varkensvlees in een kom met de sojasaus, sesamolie, vijfkruidenpoeder, knoflook, gember en honing. Schep door elkaar en laat 10 min. staan.

Verhit 1 el olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Roerbak de paprika en sugarsnaps 1-2 min. tot ze net zacht zijn. Voeg de taugé toe en schep door elkaar. Schep de groenten in een kom en zet apart.

Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Giet het varkensvlees af, bewaar de marinade. Bak het varkensvlees in delen 1-2 min. tot het vlees licht goudbruin is. Voeg de achtergehouden marinade toe en laat 3-5 min. zachtjes koken tot de saus ingekookt en kleverig is.

Doe de groenten terug in de koekenpan met het varkensvlees en schep voorzichtig door elkaar. Bestrooi met sesamzaad en serveer met rijst of noodles.

CHINEES-VARKENSVLEES-MET-PAKSOI
In je voorraad
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1½ el honing
  • 1 el zonnebloemolie
Ingrediënten
  • 250 gr varkenshaas, in blokjes van 2½ cm
  • 30 ml lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 el fijngeraspte gember
  • 1 rode paprika, in dunne plakjes
  • 30 gr sugarsnaps
  • 2 stronkjes boksoi of babypaksoi, gehalveerd
  • Handvol taugé
  • Geroosterd sesamzaad
  • Lekker voor erbij: noodles of rijst en sriracha
Keukengerei
  • Kom
  • Wok
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram