SPAGHETTI ALLA CARBONARA MET UITGEBAKKEN CHORIZO

SPAGHETTI ALLA CARBONARA MET UITGEBAKKEN CHORIZO

voor 2 personen
Aan de slag!

Haal het vel van de chorizoworst en snijd de worst in kleine blokjes van ½ cm. Zet een pan water met zout op het vuur. Hak de peterselie fijn.

Verhit 2 el. olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo 2 tot 3 min. rondom bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet een pan water op voor de pasta.

Klop in een kommetje de eidooier met 75 ml van de room en de helft van de parmezaan door elkaar. Breng het pittig op smaak met zout en peper en zet apart.

Kook de pasta in de pan met ruim kokend water en zout, voor ongeveer 8-9 min. Giet de pasta af en doe pasta met 2 el. kookvocht weer terug in de pan.

Roer de chorizo en het roommengsel er doorheen en schep alles goed om.

Schep tot slot de gehakte peterselie door de pasta en serveer met de resterende Parmezaanse kaas. Maak de rucola aan met 1 el. olijfolie, zout peper en serveer met de pasta.

SPAGHETTI ALLA CARBONARA MET UITGEBAKKEN CHORIZO
In je voorraad
  • 2 eieren, eiwit en geel gescheiden
  • Versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • 125 gr chorizo
  • 125 ml slagroom
  • Een handvol bladpeterselie
  • 75 gr rucola
  • 50 gr parmezaanse kaas, extra voor garnering
  • 200 gr spaghetti
Keukengerei
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Kookpan
Bron

Bilder & De Clercq

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram