COCOSCURRY MET THAISE AUBERGINE & AMANDELEN
voor 4 personenAan de slag!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er een deksel op wanneer die klaar is zodat hij warm blijft.
Draai in een vijzel of keukenmachine een pasta van de chilipepers, knoflook, gember, het citroengras, de kurkuma en het paprikapoeder. Voeg, indien de pasta te dik is, een drup water toe.
Verhit de zonnebloemolie in een flinke pan en bak de plakken aubergine tot ze aan beide kanten licht gebruind zijn. Voeg, indien nodig, meer olijfolie toe.
Schep de aubergine uit de pan en bak de sjalotten in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg een scheutje gembersiroop en de vers gedraaide currypasta toe. Bak de sjalotten met de currypasta al omscheppend op halfhoog vuur. Doe de gebakken aubergines er weert bij.
Schenk de vissaus, de kokosmelk en de groentebouillon bij de aubergines. Breng de vloeistof aan de kook en draai het laag. Laat de saus op zacht vuur nog 15 min. Sudderen, tot de aubergine gaar is maar niet uit elkaar valt.
Rooster intussen de amandelen in een drup olijfolie in een koekenpan goudbruin.
Proef op het laatst of de curry nog zout en peper nodig heeft. Schep de amandelen door de curry. Garneer met korianderblaadjes en geef er rijst en yoghurt bij.
In je voorraad
Currypasta
- 6 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
Kokoscurry
- 2-3 el zonnebloemolie
- 1 el vissaus, of lichte zoute soja
- 400 ml groentebouillon
- Zeezout en versgemalen peper
Ingrediënten
Currypasta
- 1-3 rode chilipepers (naar smaak), zaadlijsten eventueel verwijderd, fijngehakt
- 5 cm verse gember, geschild en fijngehakt
- 2 stengels citroengras, buitenste harde bladen verwijderd, fijngehakt
Als je ze kan vinden gebruik dan Thaise aubergines. Deze zijn kleiner, steviger en minder zompig.
Kokoscurry
- 2-3 aubergines (ca. 600 gr), overlangs in kwarten, en schuin in lange stukken
- 6 sjalotten, fijngehakt
- 1 el gembersiroop, honing of suiker
- 1 blikje (400ml) kokosmelk
- 100 gr hele, blanke amandelen
- Bosje koriander, of peterselie, grof gehakt
Voor erbij
- Griekse yoghurt
- Rijst (of naan)
- Gesnipperd bosuitje
Keukengerei
- Vijzel of keukenmachine
- Flinke pan
- Koekenpan
Bron
Home Made Basics - Yvette van Boven