CRÊPES GEVULD MET SPRUITJES, GEITENKAAS EN WALNOTEN

voor 2 personen
Aan de slag!

Roer voor de flensjes de bloem, het bakpoeder en eieren door elkaar en voeg 100 ml koud water al kloppend toe. Roer totdat de klontjes helemaal weg zijn. Voeg nog 375 ml koud water, de mierikswortel en knoflook toe en klop tot een glad beslag. Laat het beslag 30 min. afgedekt rusten.

Verwarm de boter in een middelgrote koekenpan totdat het gesmolten is en klop door het beslag. Verhit de pan tot flink heet en bak van het beslag 12 dunne flensjes. Klop het beslag telkens even door. Houd de flensjes warm op een bord boven een pan zacht kokend water.

Verhit voor de zonnebloemolie in een andere koekenpan en bak hierin de walnoten al omscheppend lichtbruin. Neem uit de pan, laat op keukenpapier uitlekken, bestrooi met zout en hak grof.

Halveer de spruitjes, snijd de kern eruit en haal de blaadjes los. Blancheer de spruitenblaadjes 1 minuut in ruim kokend water met zout en stort in een zeef. Koel ze snel onder stromend water, laat uitlekken en droog ze voorzichtig in een schone theedoek.

Klop van de azijn, olijfolie, honing, zout naar smaak, peterselie en het pepertje een mooie dressing. Meng 2/3 van de walnoten en 2/3 van de geitenkaas met de spruitjes en dressing en vul de flensjes hiermee. Bestrooi de flensjes met de rest van de geitenkaas en walnoten.

In je voorraad

Inhoud flensjes

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing

Flensjes

  • 225 g bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 60 g boter
Ingrediënten

Inhoud flensjes

  • 75 gr walnoten
  • 150 gr  groene spruitjes
  • 150 gr paarse spruitjes (niet beschikbaar? gebruik dan groene)
  • 20 g krulpeterselie, fijngesneden
  • ½ rood vers pepertje, zaadjes eruit, fijngesneden
  • 100 g verse geitenkaas, verkruimeld

Flensjes

  • 2 eieren
  • 2 tl mierikswortel
Keukengerei
  • Kom
  • Flensjes pan/koekenpan
  • Pan met kokend water
  • 2 borden

 

Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram