CROSTINI MET GEGRILDE ASPERGES & PETERSELIEPESTO
voor 4 personenAan de slag!
Steek de barbecue aan.
Leg de bol knoflook aan de zijkant van het barbecuerooster en pof ± 35 min tot de knoflook helemaal gaar is.
Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en rooster ze in 10-15 min gaar op de barbecue. Draai af en toe om ze gelijkmatig te garen.
Maak ondertussen de pesto door met een staafmixer de peterselie te pureren met de parmigiano, pijnboompitten en het citroensap. Voeg langzaam ± 100 ml olijfolie toe en pureer tot een grove pesto.
Druk zodra de geroosterde knoflook iets is afgekoeld de zachte knoflookteentjes uit de velletjes. Pureer ze met een staafmixer met de resterende olie en breng op smaak met zout en peper.
Rooster de sneetjes brood op de barbecue aan beide kanten goudbruin in 3-5 min.
Besmeer de sneetjes met de knoflookcrème en daarna met de peterseliepesto. Snijd de asperges in mooie stukjes – zodat ze er niet vanaf rollen – en leg ze op de crostini.
In je voorraad
- 150 ml olijfolie
- Sap van 1 citroen
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 6 witte asperges, geschild en houtige uiteinden verwijderd
- ½ bosje peterselie, fijngehakt
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 30 gr pijnboompitten, geroosterd
- Sneetjes brood van ± 1 cm dik
Keukengerei
- Barbecue
- Staafmixer
Bron
Gloeiende kolen - Welmoed Bezoen