DE BLOEDIGE CHARLOTTE RUSSE: EEN KONINKLIJK DESSERT
voor 10 personenAan de slag!
Met kerst is het bij ons traditie dat iedereen een gang op zich neemt en dit jaar hadden we de eer het toetje te maken. En omdat mijn schoonmoeder Charlotte heet was het voor ons snel duidelijk dat we voor de feestelijke Charlotte Russe zouden gaan. Het ziet eruit als haute cuisine maar niks van dat alles. Dus wil je indruk maken op je gasten: ga voor deze heerlijke yoghurtbavarois!
Bekleed de vorm voor de taart met huishoudfolie.
Doe de kwark in een kom en klop los met een lepel. Meng de slagroom en de suiker in een andere kom en klop deze tot yoghurtdikte. Spatel vervolgens de slagroom door de kwark.
Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water. Smelt de velletjes vervolgens in een pannetje met 1 el water en zet apart tot het wat afgekoeld is. Spatel nu de gelatine door het kwark-roommengsel.
Pureer het ontdooide diepvries-fruit en meng door het kwark-room-gelatinmengsel.
Vul nu de bakvorm met de mousse en kruimel bovenop een laag van meringues.
Laat de Charlotte ongeveer 4-5 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.
Wanneer de yoghurtbavarois opgestijfd is kan je de wasbak vullen met warm water zodat hij makkelijk uit de vorm komt.
Kiep de yoghurtbavarois op een feestelijke schaal met de meringues als bodem. Bekleed nu de zijkant van de taart met de lange vingers en maak er een feestelijk geheel van door een sierlint er omheen te strikken. Als finishing touch kan je de bovenkant van de taart met kleine meringues en verse frambozen versieren.
In je voorraad
- 50 gr suiker
Ingrediënten
- 2 pakken lange vingers
- 5 blaadjes gelatine
- 500 gr kwark
- 250 ml slagroom
- 250 gr rood fruit, diepgevroren
- 125 gr verse frambozen
- 1 zakje kleine merengue* ( te koop in de supermarkt )
Keukengerei
- Huishoudfolie
- Ronde hoge schaal of een ronde hoge bakvorm
- 2 kommen
- Feestelijke schaal
- 1 mooi rood sierlint