DIY PIZZA MET KLASSIEKE (RODE) BASISSAUS

DIY PIZZA MET KLASSIEKE (RODE) BASISSAUS

voor 4 personen
Aan de slag!

Zelfgemaakt deeg

Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de gist aan de ene kant van de kom toe en het zout en de suiker aan de andere kant. Maak in het midden een kuiltje en schenk er het water en de olie in. Roer vanuit het midden totdat alles goed gemengd is.

Kneed door tot het deeg loskomt van de kom. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed 5 min. Besprenkel een kom met olijfolie, leg het deeg erin en draai het deeg om, zodat het met olie bedekt is.

Dek af met een schone theedoek en zet 1 uur weg tot het deeg in volume is verdubbeld.

Kneed het deeg in de kom kort door om de luchtbellen eruit te laten ontsnappen. Leg het dan op een met bloem bestoven werkvlak. Bereid het deeg verder volgens het recept van de pizza van je keuze.

Tip – Na het kneden kun je het deeg, in een met olie ingevette kom en afgedekt met plasticfolie, 3 dagen in e koelkast bewaren. Dit verbetert de structuur en de smaak van het deeg.

Wanneer je niet al het deeg wil gebruiken: rol de rest van het deeg vast uit, verpak het in plasticfolie en bewaar het max. 1 maand in de vriezer. Laat het deeg voor gebruik eerst op kamertemperatuur komen.

De basissaus voor elke (rode) pizza

Doe alle ingrediënten in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en roer regelmatig. Zet het vuur wat lager en laat de saus 10 min. zachtjes koken tot hij dikker is, roer regelmatig. Proef en breng op smaak met zout. Laat voor gebruik afkoelen.

De saus kan max. 5 dagen in de koelkast worden bewaard, maar in de vriezer veel langer.

DIY PIZZA MET KLASSIEKE (RODE) BASISSAUS
In je voorraad
  • 2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 300 ml handwarm water
  • 1½ el olijfolie + extra voor invetten

Pizzasaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • Snuf suiker
Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 2 tl gedroogde instantgist
  • 500 gr brood- of pizzabloem + extra bloem

Brood- of pizzabloem – is bloem met een hoog glutengehalte. Te koop bij Italiaanse delicatessenzaken, natuurwinkels en online.

Pizzasaus

  • 2 tl fijngesneden verse marjoraan of oregano
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • Snuf cayennepeper
Keukengerei

Pizzadeeg

  • Zeef
  • Grote kom
  • Theedoek

Pizzasaus

  • Koeken- of steelpan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram