RISOTTO MET DRAGON, SPINAZIE & GARNALEN IN CITROEN

RISOTTO MET DRAGON, SPINAZIE & GARNALEN IN CITROEN

voor 4 personen
Aan de slag!

Meng 20 ml olie, de citroenrasp en –sap in een kom met 1 geraspte teen knoflook en zout en peper naar smaak. Schep de garnalen door de marinade en zet in de koelkast terwijl je de risotto maakt.

Draai de bosui, spinazie, peterselie, dragon en de rest van de knoflooktenen in een keukenmachine tot een grove pasta en zet apart.

Verhit de rest van de olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. Voeg de wijn toe en roer tot de wijn is verdampt. Voeg de bouillon toe en roer af en toe totdat de bouillon is opgenomen door de rijst en beetgaar is. Dit duurt ± 20 min.

Voeg 5 minuten voor dat hij gaar is de erwten en het bosui-spinazie-mengsel toe. Laat nog 1 min koken nadat alle bouillon is opgenomen en doe dan de boter en Parmezaan erbij.

Neem van het vuur en houd warm met het deksel op de pan.

Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en marinade 3-4 min. Tot de garnalen ondoorzichtig en roze zijn.

Verdeel de risotto en garnalen over 4 borden en serveer met extra Parmigiano.

RISOTTO MET DRAGON, SPINAZIE & GARNALEN IN CITROEN
In je voorraad
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1¼ l hete groentebouillon
  • 50 gr ongezouten boter
Ingrediënten
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1½ el citroensap
  • 500 gr rauwe garnalen, gepeld maar staartjes eraan
  • 8 bosuitjes, grof gehakt
  • 100 gr spinazieblaadjes
  • 3-4 el bladpeterselie
  • 2½ el verse dragonblaadjes*(1)
  • 300 gr risottorijst
  • 300 gr diepvries doperwten
  • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas + extra (geschaafd) voor erbij
Keukengerei
  • Keukenmachine
  • Rasp
  • Kom
  • Hoge kookpan
  • Knoflookpers
  • Koekenpan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram