FISH 'N NO CHIPS IN KOKOSBESLAG

KIBBELING MET BESLAG VAN GEMALEN KOKOS

voor 4 personen
Aan de slag!

Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de vissaus en 185 ml. ijskoud water toe en meng het geleidelijk tot een glad beslag. Roer de kokos erdoor. Voeg 1-2 el water toe als het beslag te dik is.

Verhit de olie tot 180°C. Bestrooi de vis met zout en peper en bestuif met de extra bloem. Haal de vis per 4-5 stukken door het beslag en frituur in 3-5 min. goudbruin, keer de vis halverwege met een tang. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de citroen.

FISH 'N NO CHIPS IN KOKOSBESLAG
In je voorraad
  • 125 gr. bloem + extra voor het bestuiven
Ingrediënten
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el vissaus
  • 45 gr. gedroogde gemalen kokos
  • 2 l zonnebloemolie, voor het frituren
  • 700 gr stevige witvis (bijv. tilapia, koolvis), in repen van 2-3 cm
  • Citroenpartjes, voor erbij
Keukengerei
  • Kom
  • Wok of frituurpan
  • Keukenpapier
  • Schuimspaan (optioneel)
Bron

Delicious mini-Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram