FUSILLI CON ACCIUGHE E POMODORO (ANSJOVIS-TOMATENSAUS)

FUSILLI CON ACCIUGHE E POMODORO (ANSJOVIS-TOMATENSAUS)

voor 4 personen
Aan de slag!

Zet een pan op het vuur, giet de olijfolie erin en bak de knoflook op laag vuur. Doe er zodra de knoflook begint te kleuren de pijnboompitten, rozijnen en ansjovis bij en laat die 2 min. meebakken, tot de ansjovisfilets gesmolten zijn. Roer er de tomatenpuree en de wijn door. Laat het mengsel 3 min. op matig vuur pruttelen. De saus hoort vrij dik te zijn, zoiets als passata, maar als je denkt dat hij iets dunner moet worden, doe er dan een beetje water bij.

Verhit wat olijfolie in een andere pan en bak de broodkruimels krokant en goudbruin. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Hussel de gare, uitgelekte pasta door de saus. Proef of het nog zout en peper nodig heeft. Verdeel de pasta met over vier borden en strooi er ten slotte het broodkruim over. Optioneel: voeg wat peterselie toe ter garnering.

FUSILLI CON ACCIUGHE E POMODORO (ANSJOVIS-TOMATENSAUS)

FUSILLI CON ACCIUGHE E POMODORO (ANSJOVIS-TOMATENSAUS)
In je voorraad
  • 6 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 groot glas rode wijn
Ingrediënten
  • 2 flinke handenvol pijnboompitten
  • Een flinke handvol rozijnen
  • 12 gezouten ansjovisfilets
  • 100 gr kruim van oud brood
  • 450 gr gedroogde margherita-pasta
  • Optioneel: peterselie ter garnering
Keukengerei
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Keukenpapier
Bron

Jamie's Italië

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram