FUSILLI MET GARNALEN, KIKKERERWTEN EN KERSTOMAATJES

FUSILLI MET GARNALEN, KIKKERERWTEN EN KERSTOMAATJES

voor 4 personen
Aan de slag!

Kook de pasta in een grote pan kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een opscheplepel van het kookwater.

Verhit intussen de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de knoflook en chilivlokken 30 sec. Of tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de garnalen toe, bestrooi met zout en roerbak ze 2-3 min. tot ze roze kleuren. Neem de pan van het vuur en schep het garnalenmengsel op een bord.

Zet de pan weer op het vuur en bak de kerstomaat ± 8 min., of tot ze zacht worden. Voeg de kikkererwten en wijn toe en laat de saus een paar min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout. Voeg de pasta plus het opgevangen kookwater toe en daarna de garnalen. Laat alles al omscheppend goed doorwarmen, sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi met peterselie en serveer direct.

FUSILLI MET GARNALEN, KIKKERERWTEN EN KERSTOMAATJES
In je voorraad
  • 2 el olijfolie + extra voor het besprenkelen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ tl chilivlokken
  • 100 ml witte wijn
Ingrediënten
  • 350 gr fusilli
  • 300 gr gepelde rauwe reuzengarnalen of scampistaarten (± 450 gr ongepeld), in stukken
  • 500 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 blik kikkererwten à 400 gr, afgespoeld en uitgelekt
  • bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
Keukengerei
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Kookpan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram