BLOEMKOOL-CURRY MET GEBAKKEN RIJST EN YOGHURTSAUS
voor 4 personenAan de slag!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij.
Maak eerst de kardemom-yoghurtsaus: meng de yoghurt, het limoensap, de kardemom en een snufje zout en peper in een kommetje. Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
Verhit de kokosolie in een grote koekenpan op matig vuur. Doe de sjalotjes, bloemkool en wat zout en peper erbij. Bak alles circa 5 minuten tot de bloemkool lichtbruin is. Voeg de cashewnoten en kikkererwten toe en bak alles nog zo’n 5 minuten tot het lichtbruin is.
Doe het currypoeder, de kurkuma, chilivlokken en het bosuitje erbij. Roer en bak circa 30 seconden tot de specerijen beginnen te geuren. Draai het vuur laag en voeg 125 ml van de kokosmelk toe. Doe het limoensap, de krenten en nog een snufje zout erbij. Voeg de rijst toe en roer om hem te mengen; breek klontjes rijst los. Schenk de rest (50 ml) van de kokosmelk erbij, roer de munt erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Geef er de kardemom-yoghurtsaus bij.
In je voorraad
- 1 el kokos- of zonnebloemolie
- 1/4 tl chilivlokken
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
- 275 gr basmatirijst
- 2 middelgrote sjalotjes, gesnipperd
- 1 bloemkool (600-900 gr), tot kleine stukjes verkruimeld
- 60 gr cashewnoten
- 60 gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 tl currypoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 bosuitje, gesnipperd
- 175 ml kokosmelk
- 2 tl limoensap
- 4 el rozijnen
- 4 el munt, fijngehakt
- 125 ml Griekse yoghurt
- Sap van 1/2 limoen
- 1/4 tl gemalen kardemom (optioneel)
Keukengerei
- Kookpan
- Kommetje
- Grote koekenpan
Bron
Love and Lemons