GEBAKKEN SLIPTONG MET CITRUS & AGLIO OLIO E PEPERONCINO

GEBAKKEN SLIPTONG MET CITRUS & AGLIO OLIO E PEPERONCINO

voor 2 personen
Aan de slag!

Pers 1 sinaasappel uit en laat het sap met de rode peper en het citroensap in een steelpannetje inkoken tot er slechts een bodempje van over is. Schil intussen de andere sinaasappel en de grapefruits zo dik dat de buitenste vliesjes samen met de schil verwijderd worden. Snijd de partjes vervolgens met een schep aardappelschilmesje tussen de binnenste vliesjes weg. Knijp het resterende sap eruit en doe dit samen met de partjes, 80 ml olijfolie en de olijven bij het ingekookte sap. Houd de saus warm op laag vuur.

Mocht je er voor kiezen om spaghetti bij je sliptongen te serveren: start dan nu met de bereiding zodat zowel de vis als de pasta tegelijk gaar zijn. Het recept vind je iets verder naar onderaan.

Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Haal de vis door de bloem en schud het overtollige er af. Verhit de overgebleven olie in grote koekenpan en bak de helft van de sliptongen aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 2 min. per kant. Mocht je koekenpan nou niet groot genoeg zijn om alle sliptongen in één keer te kunnen bereiden: bak ze in 2 etappes en wikkel de tongen die al klaar zijn in aluminiumfolie zodat ze niet afkoelen.

Roer de bladpeterselie door de citrussaus. Leg op elk bord 2 sliptongen, verdeel er de saus over en serveer met de spaghetti.

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Kook de spaghetti beetgaar in royaal gezouten water.

Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd ze in dunne plakjes. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes. Verwarm 2/3 van de olijfolie in een steelpannetje en laat hierin de knoflook zachtjes een paar minuten fruiten zonder te kleuren. Voeg de chilipeper toe en laat nog een minuut zachtjes pruttelen. Hak intussen de blaadjes van de peterselie fijn.

Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan, samen met het kookvocht en de knoflook-peperolie.

Zet de pan op laag vuur, voeg de resterende olijfolie en de peterselie toe. Warm het geheel nog dertig seconden door terwijl je voortdurend omschept. Serveer direct met de sliptongen en de citrussaus.

GEBAKKEN SLIPTONG MET CITRUS & AGLIO OLIO E PEPERONCINO
In je voorraad
  • 120 ml olijfolie
  • 25 gr bloem

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 2 – 3 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 rode chilipeper, in reepjes
Ingrediënten
  • 2 sinaasappels
  • 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 grapefruits
  • 50 gr zwarte olijven, in plakjes
  • 4 sliptongen, schoongemaakt (vel + kop verwijderd)
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

  • handje platte peterselie
  • 200 g spaghetti
Keukengerei
  • Steelpannetje
  • Grote koekenpan
  • Optioneel: aluminiumfolie

Voor de spaghetti

  • Koekenpannetje
  • Kookpan
  • Vergiet
Bron

Volg ons op Instagram