GEGRATINEERDE FRANSE UIENSOEP MET LEFFE TRIPEL

GEGRATINEERDE FRANSE UIENSOEP MET LEFFE TRIPEL

voor 2 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven/grill voor op 180°C.

Pel en snij de uien in halve ringen. Pel en snij de knoflook fijn. Verwarm een pan met de olie en boter en voeg de uien toe. Smoor de uien tot ze geslonken en zacht zijn (± 25 min). Bak de knoflook 1 min. mee en breng op smaak met zout en peper. Voeg de balsamico azijn, tijm en het laurierblaadje toe en blus alles af met het bier.

Los het blokje bouillon op in 300 ml water en voeg toe aan de pan. Als het geheel kookt zet dan het vuur laag en laat het 10 min. zachtjes doorkoken.

Pak de ovenschaal/bakplaat met bakpapier en leg hier de sneetjes stokbrood op. Smeer ze in met mosterd en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de bakplaat in de oven totdat de kaas gesmolten en knapperig is(2 min).

Proef de soep of hij nog wat zout en peper nodig heeft voordat je hem gaan serveren.

Vul een kom met soep en leg er de gegratineerde toast bovenop. Bon appétit!

GEGRATINEERDE FRANSE UIENSOEP MET LEFFE TRIPEL
In je voorraad
  • 25 gr boter
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 4 el olijfolie
  • 3 el Balsamico azijn
  • 1 el mosterd
Ingrediënten
  • 6 grote rode uien
  • Stokbrood of pistoletjes
  • 4 takjes tijm
  • 100 gr versgeraspte Gruy­è­re of Edammerkaas
  • 1 flesje Leffe tripel
Keukengerei
  • Oven
  • Ovenschaal of bakplaat met bakpapier
  • Kookpan
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram