GESTOOMDE SCHELVIS MET CHILI EN GROENE GROENTEN

GESTOOMDE SCHELVIS MET CHILI EN GROENE GROENTEN

voor 2 personen
Aan de slag!

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af.

Breng een pan water aan de kook waar je een dubbele stoommand op kunt zetten.

Rasp de limoenschil over de visfilets en leg ze in de onderste mand, maar zet de mand nog niet op de pan.

Pers het limoensap boven een blender (ik gooi de uitgeperste halve limoenen altijd in de pan water om de stoom extra aroma te geven). Pel en schil de knoflook en gember, snijd ze in grove stukken en doe ze bij het sap in de blender. Verwijder de zaadjes uit de rode peper, maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes, doe ze samen met de sojasaus, azijn en tomaten in de blender en laat deze draaien tot er een supergladde saus ontstaat. Breng de saus perfect op smaak, giet hem in een klein kopje of kommetje en zet het naast de visfilets.

Maak de paksoi en de rest van de groenten schoon, snijd ze zo nodig in de lengte in kwarten om ze sneller gaar te laten worden en leg ze in de tweede level van de stoommand boven de vis en het kommetje saus. Leg er het deksel op, zet de manden voorzichtig op de pan pruttelend water en stoom de boel 6 minuten, of totdat de visfilets gaar en de groenten net al dente (beetgaar) zijn. Serveer de vis, rijst en groenten met de chilisaus.

GESTOOMDE SCHELVIS MET CHILI EN GROENE GROENTEN
In je voorraad
  • 1 teen knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
Ingrediënten
  • 150 gr rijst, bijv. basmati of bruine
  • 1 limoen
  • 2 schelvis- of witvisfilets van 120 gr per stuk, geschubd, ingekerfd & graten verwijderd
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el sojasaus
  • 3 rijpe kerstomaatjes
  • 2 kleine stronkjes paksoi
  • 150 gr gemengde groenten, zoals bimi, asperges, snijbiet, boerenkool of sugar snaps
Keukengerei
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Stoommand met 2 niveaus
  • Kom
  • Blender
Bron

Jamie’s super food voor elke dag

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram