GESTOOMDE ZEEBAARS MET GEMBER-LIMOENSAUS

voor 2 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de gember. Snijd de helft in dunne reepjes en rasp de andere helft. Snijd de lente-uitjes in de lengte in dunne reepjes. Breng een pannetje water met zout aan de kook. Haal de graatjes uit de visfilets (met bijv. een pincet).

Neem 2 stukjes aluminiumfolie van ongeveer 30 cm. Smeer beide stukjes folie in met een theelepel zonnebloemolie. Bestrooi het folie met de dungesneden gember en de helft van de lente-uitjes. Leg de vis er bovenop en bestrooi met zout en peper. Vouw de folie bijna dicht, schenk 1 el rijstwijn, droge sherry of witte wijn in het pakketje en maak het dicht. Doe de pakketjes 8 tot 10 min. in de oven of totdat de vis van binnen gaar is.

Doe de rijst in het pannetje met kokend water en kook achtjes voor 8 tot 10 minuten. Giet af en houd de rijst warm door de deksel op de pan te doen.

Rasp de schil van de limoen en hak de koriander grof. Verhit de zonnebloemolie in een wok, op medium hoog vuur. Voeg de geraspte gember toe en wok een paar seconden. Voeg de limoenschil, bier en sojasaus toe aan de wok. Breng aan de kook en laat het 4 min. koken op hoog vuur. Voeg de resterende lente-uitjes en koriander toe aan de saus en zet het gas uit.

Haal de vis en groenten voorzichtig uit de pakketjes en leg ze op 2 borden. Voeg het vocht van de pakketjes toe aan de saus. Schenk dan wat biersaus over de vis en serveer met de basmati rijst en een partje limoen.

Lekker voor erbij: kort gewokte paksoi.

In je voorraad
Ingrediënten
  • 350 gr zeebaars, met vel er nog aan
  • 1 stuk gember, duimgrootte
  • 1 limoen
  • 1 afgestreken (koffie)mok basmati rijst
  • Bosje koriander
  • Flesje witbier, bijv Hoegaarden of Ijwit
  • 3 lente-uien
Keukengerei
  • Oven
  • Aluminiumfolie
  • Rasp
  • Kookpannetje
  • Wok of koekenpan
Bron

Bilder & De Clercq

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram