HERDERSPASTA MET ZOETE TOMAATJES & SCHAPENKAAS

HERDERSPASTA MET ZOETE TOMAATJES & SCHAPENKAAS

voor 4 personen
Aan de slag!

Snijd de groenten in blokjes van 0,5 x 0,5 cm en bak ze in ruim olijfolie.

Snijd de tomaten in grotere blokjes en doe ze erbij. Laat alles ± 10 minuten sudderen. Breng op smaak met wat zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar wat kookvocht en voeg dan de pasta toe aan de pan met met de groentesaus. Draai het vuur uit en voeg de ricotta toe aan de pan en meng goed door elkaar.

Bestrooi met geraspte pecorino en basilicumblaadjes.

HERDERSPASTA MET ZOETE TOMAATJES & SCHAPENKAAS
In je voorraad
  • 1 uien, in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • Olijfolie
  • Zout
Ingrediënten
  • 500 gr pasta, bijv. casarecci of penne
  • 1,5 wortels, in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • 1 rode paprika’s, in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • 250 gr kleine tomaten of gepelde tomaten uit blik
  • 200 gr verse (schapen)ricotta
  • 150 gr geraspte pecorino
  • handvol basilicumblaadjes
Keukengerei
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Rasp
Bron

La cucina d'Abruzzo

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram