HARTIGE TARTE TATIN VAN UIEN IN ACETO BALSAMICO
voor 4 personenAan de slag!
In deze hartige variant van de omgekeerde kaart combineer je het pittige van de geitenkaas met het zoete van de ui. Een heerlijke smaakcombinatie.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd kleine uien doormidden en grote in partjes.
Smelt de boter met een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan (Ø23 cm), voeg tijm en uien toe, bestrooi met de suiker, besprenkel met de balsamicoazijn en voeg zout en peper toe. Draai het vuur laag en bak 15 minuten onder af en toe roeren.
Rol het bladerdeeg uit en snijd een cirkel uit die iets groter is dan de pan(of taartvorm).
Neem de pan van het vuur en leg de deegcirkel er voorzichtig over; stop de rand in.
Bak 20–25 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Laat 5 minuten rusten en keer de tarte voorzichtig om op een bord. Bestooi met geitenkaas of parmezaan.
Serveer met een frisse groene salade van bijv veldsla, rode kool en komkommer.
In je voorraad
- klont boter
- olijfolie
- ½ el suiker
- 1 el balsamicoazijn
Ingrediënten
- 750 g gemengde uien en sjalotten, gepeld
- een paar takjes tijm
- 250 g bladerdeeg op rol
- stukjes geitenkaas of geraspte parmezaan
- Lekker met frisse groene salade van bijv veldsla, rode kool en komkommer.
Keukengerei
- Oven
- Ovenvaste pan of taartvorm(Ø23 cm)
Bron
Jamie Magazine