INSALATA DI CAVOLFIORE UIT PUGLIA

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de bloemkoolroosjes in één laag in een grote, rijkelijk met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi de bodem royaal met zout en versgemalen zwarte peper en voeg de chilipeper toe. Strooi dan de broodkruimels erover en besprenkel met extra vergine olijfolie.

Bak de bloemkoolroosjes 40 min. in de oven, of tot ze goudbruin zijn; schep ze na 20 min. even om. Doe de roosjes over in een kom en laat ze iets afkoelen. Voeg dan de tomaten, pijnboompitten, olijven, munt, peterselie en granaatappelpitjes toe.

Doe voor de dressing alle ingrediënten in een kom of pot en roer of schud ze goed door elkaar.

Schenk de dressing over de salade en meng alles. Sprenkel er nog wat extra vergine olijfolie en strooi er nog een beetje peper over. Deze salade kan het best warm of op kamertemperatuur worden gegeten.

In je voorraad
  • Extra vergine olijfolie, voor het besprenkelen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool, in roosjes gebroken
  • 1 kleine rode chilipeper, in dunne ringetjes
  • 2 el verkruimeld oud brood (of paneermeel)
  • 70 gr gedroogde tomaten, in plakjes
  • 70 gr geroosterde pijnboompitten
  • 12 zwarte olijven, ontpitten
  • Handje munt, grof gescheurd
  • Handje bladpeterselie, gehakt
  • 115 gr granaatappeltjes
Keukengerei
  • Oven
  • Ovenschaal
Bron

Proef Puglia

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram