INVOLTINE DI BIETOLA E SALSICCIA: KOOL-GEHAKTPAKKETJES
voor 6 personenAan de slag!
Hak de ui en smoor de stukjes in een pan met weinig olie. Verwijder het vel van de worstjes en bak de worstjes zachtjes met de ui mee zonder ze te laten verbranden. Was de koolbladeren, laat ze heel en kook ze 5-8 min. in ruim, gezouten water. Neem ze uit het water en leg ze in een kom met koud water, giet ze af en droog ze met een doek of keukenpapier.
Bestrooi de worstjes met het venkelzaad, wikkel elk worstje in twee koolbladeren en zet deze vast met een prikker. Bak ze vervolgens in een pan met een scheutje olie en blus af met scheutje witte wijn. Leg een deksel op de pan en laat de worstjes 5-8 min op een zacht vuur sudderen. Breng ze zo nodig nog op smaak met wat zout. Neem de worstjes van het vuur en serveer ze.
In je voorraad
- 1 ui
- Olie
- Zout
- Witte wijn om af te blussen
Ingrediënten
- 6 verse worsten, 100 gr per portie
- 12 koolbladeren
- ½ tl venkelzaad
Keukengerei
- Koekenpan met deksel
- Satéprikkers
Bron
La cucina d’abruzzo - Stephanie Rammeloo