ITALIAANSE WALNOTENTAART: TORTA DI NOCI

ITALIAANSE WALNOTENTAART: TORTA DI NOCI

voor 8 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de walnoten grof, dit kan eventueel heel snel in de keukenmachine.

Klop de boter en suiker in een beslagkom tot een licht en luchtig mengsel en voeg vervolgens de eidooiers één voor één toe. Zet de mixer op de laagste stand of klop met een garde het zelfrijzend bakmeel, zout, kaneel en kruidnagel er doorheen. Voeg de walnoten, sinaasappelrasp en -sap toe.

Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf en schep ze tot slot door het beslag.

Schenk het beslag in een ingevette bakvorm. Ik gebruikte een ronde bakvorm met een doorsnede van 23 cm. Bak de cake in ongeveer 30 minuten op 180 graden gaar, tot hij mooi gerezen is en stevig aanvoelt.

Versier de taart met wat extra walnoten en poedersuiker voordat je hem gaat serveren.

ITALIAANSE WALNOTENTAART: TORTA DI NOCI
In je voorraad
  • 150 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kruidnagel
  • snuf zout
  • Poedersuiker, ter garnering
Ingrediënten
  • 250 gr walnoten + extra voor garnering
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 el verse sinaasappelsap
Keukengerei
  • Oven
  • Keukenmachine
  • (ronde) bakvorm met een doorsnede van 23 cm
  • 2 kommen
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram