KABELJAUW CEVICHE MET MANGO & CHILI

voor 6 personen
Aan de slag!

Snijd de vis met een groot mes tegen de vezel in, in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes in een schaal (niet van metaal) en giet er het sinaasappelsap en 140 ml van het limoensap bij. Voeg de suiker en het zout toe. Meng voorzichtig door, dek af en zet een uur in de koelkast.

Doe intussen de ui in een kommetje met 125 ml licht gezouten ijswater. Laat 10 min. intrekken en giet af.

Meng voor de chilipepersaus de ingrediënten in een kleine kom en voeg een snuf zout toe.

Laat de vis goed uitlekken, bestrooi ruim met zout en wentel door het resterende limoensap. Leg de vis en de stukjes mango op een serveerschaal. Bestrooi met de uitgelekte ui, fijngesneden chilipeper en korianderblaadjes. Druppel de chilisaus langs de randen en serveer met de tortillachips en partjes limoen.

In je voorraad
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes
Ingrediënten
  • 400 gr kabeljauw, ontveld en ontgraat
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 200 ml limoensap
  • 1 mango, geschild en in blokjes
  • 1 kleine groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • IJswater
  • Tortillachips
  • Handvol koriander, gehakt, te garnering
  • Limoenpartjes voor erbij

Chilipepersaus

  • 1 tl chipotlepuree
  • 3 tl appelciderazijn
  • 3 tl bruine basterdsuiker
Keukengerei
  • Schaal (niet van metaal)
  • Kommetje
  • Schaal
Bron

My streetfood kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram