KALKOENRISOTTO MET ROZIJNEN & PISTACHE

KALKOENRISOTTO MET ROZIJNEN & PISTACHE

voor 4 personen
Aan de slag!

Roer de saffraan door de hete kippenbouillon en laat staan tot gebruik.

Verhit de olie in een grote diepe koekenpan of hapjespan op laag vuur. Voeg de ui, knoflook en een beetje zout en peper toe en roerbak 5 min. tot de ui zacht is. Draai het vuur hoger, voeg de kalkoen toe en roerbak 2-3 min. tot het vlees goudbruin is. Voeg de rijst toe en schep goed door elkaar. Voeg het kaneelstokje en de bouillon toe en breng aan de kook. Dek af en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken, of tot de rijst zacht is.

Neem de pan van het vuur en roer de rozijnen of cranberry’s en koriander erdoor. Dek af en laat nog 5 min. staan. Schep de rijst los en serveer.

KALKOENRISOTTO MET ROZIJNEN & PISTACHE
In je voorraad
  • 750 ml hete kippenbouillon
  • 2½ el olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
Ingrediënten
  • Paar saffraandraadjes
  • 500 gr kalkoenfilet
  • 300 gr langkorrelige rijst, bijv. risotto
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gr gedroogde rozijnen of cranberry’s
  • 50 gr ongezouten gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 3 el gehakte korianderblaadjes
Keukengerei
  •  Koekenpan of hapjespan
  •  Maatbeker of kom
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram