KIKKERERWTENPASTA MET SPINAZIE & CHILI-LOOKKRUIM
voor 4 personenAan de slag!
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en bewaar voordat je de pasta afgiet een beker kookvocht.) Maal intussen het brood fijn in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
Bak het broodkruim hierin goudbruin en krokant. Voeg 1 teen knoflook en de citroenrasp toe en bak nog 1 min. Voeg gemalen chilipeper en zout naar smaak toe en schud op een bord.
Schenk de rest van de olijfolie in de koekenpan. Bak 2 tenen knoflook 1 min. zachtjes. Voeg de kikkererwten toe en bak ze 3 min. mee. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad op hoger vuur al omscheppend slinken.
Giet de pasta af. Meng de spaghetti door de kikkererwten met de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Strooi het krokante chili-knoflookkruim over de spaghetti en geef er Parmigiano (Parmezaanse kaas) bij.
In je voorraad
- 4 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- Chili-vlokken naar smaak
Ingrediënten
- 200 gr spaghetti
- 150 gr oud brood(panko)
- Rasp van 1 citroen
- 1 blik kikkererwten (400 gr), uitgelekt
- 600 gr spinazie, gewassen
- Parmezaanse kaas, voor erbij
Keukengerei
- Kookpan
- Vergiet
- Keukenmachine
- Koekenpan
Bron
Delicious Magazine