KIP MET TAMARINDESAUS, SJALOTJES & INGELEGDE PEPERS

KIP MET TAMARINDESAUS, SJALOTJES & INGELEGDE PEPERS

voor 4 personen
Aan de slag!

Meng de kip, vissaus en knoflook in een grote kom en breng op smaak met zwarte peper. Dek af en zet een uur of een hele nacht, als je de tijd hebt, in de koelkast.

Maak intussen de tamarindesaus: doe alle ingrediënten in een steelpan en roer op een laag vuur 5 minuten door, totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en zet even weg.

Laat de kip uitlekken en wentel door de maïzena en schud het teveel eraf. Verhit 2 grote braadpannen op middelhoog vuur en giet ongeveer 2 el plantaardige olie in elke pan. Doe, als de olie heet is, de kip in de pan en bak, in 3 minuten aan elke kant goudbruin. Zet het vuur iets lager en bak, regelmatig kerend, nog 5 min. tot de kip gaar is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Schep de nog hete krokante kip op een grote serveerschaal. Schep de tamarindesaus erdoor, bestrooi met de sjalotjes, ingelegde peper en kruiden. Garneer met de gebakken sjalotjes en knoflook.

KIP MET TAMARINDESAUS, SJALOTJES & INGELEGDE PEPERS
In je voorraad
  • 2½ el suiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Maïzena of bloem, om te bestuiven
  • 80 ml plantaardige olie
  • 1 tl knoflook, fijngeraspt (marinade)
  • 2 tl chilivlokken
Ingrediënten
  • 8 kippendijenfilets, in vieren
  • 60 ml vissaus
  • 2 (rode) sjalotjes, gehalveerd en in dunnen plakjes gesneden
  • 1 kleine rode peper, in ringetjes gesneden en geweekt in 2 el (rijst)wijnazijn
  • 2 handenvol munt, gescheurd
  • 2 el korianderblaadjes
  • Gebakken uitjes

Tamarindesaus

  • 1½ el tamarindepasta (toko)
  • Sap van 2 limoenen
  • 1½ el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 1 el vissaus
Keukengerei
  • Steelpan
  • Keukenpapier
  • 2 grote braadpannen
Bron

My Streetfood Kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram