RIJSTSALADE MET GEPOCHEERDE KIP, ASPERGES & MANGO
voor 4 personenAan de slag!
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg zout naar smaak en de kipfilets toe. Pocheer de kipfilets 10 min.; houd het water net tegen de kook. Draai het vuur uit en laat de kipfilets nog 5 min. nagaren. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Roerbak de asperges in ± 6 min. beetgaar. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop, sesamolie en wasabipasta.
Giet de rijst af en spreid op een schaal uit zodat deze snel afkoelt. Pluk de kipfilets in reepjes uit elkaar.
Meng de dressing door de rijst. Schep de kip, asperges, komkommer, mango, bosuitjes en cashewnoten (optioneel) luchtig door de rijst. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep in 4 kommen.
Geef limoen en sojasaus erbij.
In je voorraad
- 2 el zonnebloemolie
Ingrediënten
- 300 gr kipfilets
- 150 gr zilvervliesrijst
- 500 gr groene asperges, geschild en in schuine stukken van 3-4 cm
- 1 komkommer
- 1 mango
- 3 el sojasaus + extra voor erbij
- 2 el gembersiroop
- 1½ tl sesamolie
- 2 tl wasabipasta
- 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
- 2 limoenen, gehalveerd
- Optioneel: cashewnoten
Keukengerei
- Kookpan
- Wok
- Schaal
- 4 kommen
Bron
Delicious Magazine