KIPSATAY MET PITTIGE PINDASAUS EN SNELLE GADO GAGO
voor 4 personenAan de slag!
Pureer de pepers, olie, knoflook, 1 tl grof zeezout, pinda’s, suiker en 250 ml kokend water in een keukenmachine tot een dikke saus. Doe de helft van de saus met de kip in een kom en schep goed om. Zet 1 uur in de koelkast.
Snijd de komkommer in plakjes of paaltjes. Doe deze in een kommetje en zet opzij.
Optioneel: Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking.
Zet een grote pan met water op het vuur. Kook de eieren hard in ± 8 min en laat ze vervolgens schrikken.
Blancheer (kort koken) vervolgens de taugé en Chinese kool in dezelfde pan voor ± 5 min met wat zout. Giet het geheel af en laat afkoelen tot het moment dat je de satay gaat serveren.
Verhit op hoog vuur een grillpan voor (of ontsteek de barbecue ruim van tevoren, zodat de kooltjes witheet zijn).
Rijg de kiprepen aan de prikkers, bestrijk met olie en gril 3-4 min. aan elke kant of tot het vlees gaar en goudbruin is.
Dien de kipspiesen op met de overgebleven pindasaus, gado gado, (gepelde) hard gekookte eieren, rotivellen/rijst, limoen en basilicumblaadjes.
In je voorraad
- 2 el zonnebloemolie + extra om te bestrijken
- 4 tenen knoflook, geperst
Ingrediënten
- 4 lange rode chilipepers, fijngesneden
- 300 gr geroosterde ongezouten pinda’s
- 180 gr donkere geraspte palmsuiker of basterdsuiker
- 6 dikke kippendijen à 160 gr, in lange repen gesneden
- Partjes limoen en Thaise basilicum voor erbij
Gado Gado
- 2 handenvol taugé
- ½ Chinese kool, fijngesneden
- ½ komkommer, in partjes gesneden
- 4 eieren, hardgekookt
Keukengerei
- Barbecue
- Kookpan
- Vergiet
- Keukenmachine