KIPSOUVLAKI MET KALAMATA OLIJVEN EN TIJM

KIPSOUVLAKI MET KALAMATA OLIJVEN EN TIJM

voor 4 personen
Aan de slag!

Meng de azijn, het citroensap, de oregano en tijm in een kom door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe en klop de olie er langzaam door. Houd 2 el dressing apart voor de salade. Schep de kipfilets in de kom door de dressing, zodat de kip gelijkmatig bedekt is.

Verhit een grillpan of koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur 7-8 min. aan elke kant tot hij goudbruin en gaar is. Laat afgedekt met folie of een bord die je als deksel gebruikt rusten. Doe intussen de tomaat, ui, olijven, feta en peterselieblaadjes met de bewaarde dressing in een grote kom. Snijd de kip in dikke plakken en voeg ze toe aan de salade. Schep voorzichtig door elkaar.

Bestrijk het pitabrood met tzatziki, schep de salade erop en serveer met de rest van de tzatziki erbij.

KIPSOUVLAKI MET KALAMATA OLIJVEN EN TIJM
In je voorraad
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie
Ingrediënten
  • 1 el citroensap
  • 2 el gehakte verse oregano of ½ tl gedroogde
  • 1 el gehakte verse tijmblaadjes
  • 4 kipfilets à 150 gr
  • 2 tomaten, zaad verwijderd en in partjes
  • 1 kleine rode ui, in partjes
  • 40 gr zwarte Kalamata olijven, pit verwijderd
  • 100 gr feta, verkruimeld
  • 20 gr verse bladpeterselieblaadjes
  • 4 pitabroodjes, verwarmd
  • Tzatziki (koelvak of zelfgemaakt) voor erbij
Keukengerei
  • Grillpan of koekenpan
  • Kom
  • Koekenpan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram