KNAPPERIG ZALM MET AÏOLI & VOORJAARSGROENTE

KNAPPERIG ZALM MET AÏOLI & VOORJAARSGROENTE

voor 4 personen
Aan de slag!

Start met het maken van de aïoli* als je deze niet kant-en-klaar gekocht hebt.

Breng dan in een grote pan de bouillon aan de kook en doe er, als die kookt, de venkel in en laat die 4 min. koken.

Verhit intussen een koekenpan. Neem nu de zalmsteaks en als je wilt kun je wat van de munt en het basilicum heel fijn snijden en in de inkepingen in het vel stoppen. Bestrijk de zalmsteaks met wat olijfolie, zout en peper en leg ze met het vel naar beneden in de koekenpan. Laat het vel in 2 min. mooi knapperig worden en controleer hoe het gaat. Ze hebben 4 min. aan de velkant en 1 min. aan de andere kant nodig. Je krijgt inzicht in het kookproces als je de zalm tijdens het bakken van kleur ziet veranderen.

Wanneer de venkel 4 min. gehad heeft, doe je de haricots verts erbij met de tuinbonen. Kook alles 2 min.

Tegen die tijd moet je waarschijnlijk de zalm omdraaien voor de laatste minuut.

Doe de doperwtjes bij de overige bakken, neem de pan van het vuur. Verdeel de groenten over 4 kommen, scheur de munt en het basilicum erover, lepel er wat van de bouillon over en leg de zalm erop. Schep er een lepel aioli op. Buon appetite!

KNAPPERIG ZALM MET AÏOLI & VOORJAARSGROENTE
In je voorraad
  • Extra vergine olijfolie
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper

Aioli

  • ½ teentje knoflook, gepeld
  • Zeezout
  • 2 tl dijonmosterd
  • 300 ml extra vergine olijfolie
  • Vers gemalen zwarte peper
Ingrediënten

Zalm en voorjaarsgroenten

  • 8 minivenkelknollen (of 2 grote venkelknollen), zonder stelen, blad verwijderd
  • 4 zalmsteaks (170-225 gr per stuk), het vel ingekerfd
  • Klein handje verse munt, kapot gescheurd
  • Klein handje basilicum, gebruik alleen de blaadjes
  • Ongeveer 100 gr haricots verts (of sperziebonen), schoongemaakt
  • 100 gr gedopte tuinbonen
  • 100 gr gedopte doperwten1 x  (recept)

Aioli (of kant-en-klaar)

  • 1 grote eidooier
  • Citroensap naar smaak
Keukengerei
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Vijzel of blender
Bron

Jamie Olliver: De basis van koken

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram