GROENE CURRY MET KIP, KOKOS EN PESTO VAN KORIANDER

GROENE CURRY MET KIP, KOKOS EN PESTO VAN KORIANDER

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 1-2 min. tot hij zacht is. Roer de knoflook en currypasta erdoor en bak 1 min. tot de geuren vrijkomen. Voeg de kip toe en roerbak 1 min. zodat de kip met de pasta wordt bedekt. Roer de pesto, bouillon en kokosmelk erdoor en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken tot de kip bijna gaar is. Voeg de aardappelpartjes toe en kook 10 min. of tot ze gaar zijn. Mocht je er een zoete touch aan willen geven: voeg wat appelpartjes en/of ananasblokjes toe.

Breng op smaak met de vissaus, het limoensap, zout en peper. Verdeel de curry over 4 kommen, bestrooi met koriander en serveer met limoenpartjes en extra korianderpesto*(1). Lekker met witte rijst of naanbrood.

*(1) Verkrijgbaar bij de delicatessenwinkel. Laat de pesto e.v.t. weg en gebruik wat meer (1 el) groene currypasta. Of maak zelf korianderpesto: meg 100 gr korianderblaadjes, 2 tenen knoflook, 2½ el geroosterde pijnboompitten en 40 gr geraspte Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam 100 ml olijfolie toe tot je een pasta hebt. Breng op smaak met zout en peper. Kan 3 dagen in de koelkast worden bewaard.

GROENE CURRY MET KIP, KOKOS EN PESTO VAN KORIANDER
In je voorraad
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 250 ml kippenbouillon
Ingrediënten
  • 2½ el Thaise groene currypasta
  • 800 gr kipfilet, in stukjes van 2 cm
  • 2½ el korianderpesto *(1) + extra voor erbij
  • 400 m kokosmelk
  • 4-6 kleine krielaardappels, in vieren
  • 1-2 el vissaus, naar smaak
  • Sap van 1 limoen + partjes voor erbij
  • Korianderblaadjes, voor de garnering
  • Witte rijst of naanboord, voor erbij
  • Optioneel: een appel in partjes en/of ananasblokjes
Keukengerei
  • Wok of koekenpan
  • Steelpannetje met deksel voor de rijst
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram