KOREAANSE KIPVLEUGELS MET PEPERGLAZUUR

voor 6 personen
Aan de slag!

Doe alle pekelingrediënten in een hersluitbare plastic zak of grote kom. Meng door elkaar, voeg de kip toe en sluit de zak af of dek de kom af met plasticfolie. Zet voor minimaal 2 uur, het liefst een nacht, in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de kip uitlekken, spoel af en dep droog met keukenpapier. Verdeel de kip in een laag over een grote bakplaat en zet 45 min. in de oven. Keer tijdens het bakken meerdere keren.

Meng intussen alle ingrediënten voor het glazuur in een kommetje.

Giet, zodra de kip klaar is, het braadvocht weg en giet het chiliglazuur over de kip. Bak nog 10 tot 15 min. in de oven, of tot de kip goudbruin en knapperig is. Serveer op een grote schaal.

In je voorraad

Pekelvocht

  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 2 el grof zeezout
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el versgeraspte gember
Ingrediënten

  • 1 kg kippenkluifjes (vleugels en drumsticks)

Chiliglazuur

  • 60 gr gochujang (Koreaanse chilipasta), te koop bij de toko
  • 4 el honing
  • 2 el sake
  • 8 el rijstazijn, bijv. mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 el zwart of wit sesamzaad, geroosterd
Keukengerei
  • Hersluitbare plastic zak of grote kom
  • Keukenpapier
  • Kommetje
  • Oven
  • Bakplaat
Bron

My streetfood kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram