NOEDELSALADE MET SESAMZAAD, PEULTJES & KOMOMMER

NOEDELSALADE MET SESAM, PEULTJES & KOMKOMMER

voor 4 personen
Aan de slag!

Klop de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, pindakaas, knoflook en gember in een grote kom. Roer de bosuitjes erdoor.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar).

Snij de tofu in blokjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie en 1 tl sambal en roerbak de tofu
hierin totdat het goudbruin is.

Giet de noedels ze af en koel ze circa 1 min. in een kom koud water af. Giet ze nogmaals af en voeg ze aan de grote kom toe.

Doe de komkommer erbij en schep alles om. Voeg de sugarnsaps, tofu en eventueel extra groenten toe.

Voeg meer sojasaus naar smaak toe. Sprenkel er tot slot een beetje sesamolie en strooi er sesamzaad over. Zet de noedels tot je ze gaat serveren in de koelkast.

NOEDELSALADE MET SESAMZAAD, PEULTJES & KOMOMMER
In je voorraad
  • 1 el pindakaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl geraspte gemberwortel
Ingrediënten
  • 4 el rijstazijn
  • 2 el sojasuas, + extra voor erbij
  • 1 el sesamolie, + extra voor garnering
  • 2 el bosuitjes, in ringetjes
  • 1 grote komkommer, julienne gesneden (fijne reepjes)
  • 2 el sesamzaad
  • 340 gr sobanoedels – Glutenvrij: neem sobanoedels van 100% boekweit of glutenvrije pasta

Optioneel

  • Sugarsnaps, 1 min. geblancheerd (gekookt in water)
  • Tofu-blokjes
  • Edamame-bonen
  • Radijsschijfjes
  • Avocadoblokjes
Keukengerei
  • Grote kom
  • Grote pan
  • Vergiet
Bron

Love & Lemons

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram