FRISSE PASTASALADE MET DOPERWTJES, GARNALEN & TOMAAT

FRISSE PASTASALADE MET DOPERWTJES, GARNALEN & TOMAAT

voor 2 personen
Aan de slag!

Kook de pasta in zout water al dente, giet af, schep de olie erdoorheen en laat de pasta afkoelen.

Blancheer (kort koken) de erwtjes een paar minuten in kokend water. Dompel de tomaten twee minuten in kokend water tot de schil openbarst, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes.

Was de kappertjes goed onder stromend water tot al het zout verwijderd is.

Prak de tonijn fijn in een schaal en voeg de erwtjes, de garnalen, de tomaten en de kappertjes toe. Bestrooi met oregano, zout en peper. Giet hier het citroensap overheen en schep alles goed door elkaar.

Schep de pasta erdoorheen en laat nog een uur buiten de ijskast staan. De smaak komt beter tot zijn recht als de pasta niet al te koud is.

FRISSE PASTASALADE MET DOPERWTJES, GARNALEN & TOMAAT
In je voorraad
  • 2 el olijfolie
  • Zout en versgemalen peper
Ingrediënten
  • 150 gr ‘korte’ pasta, bijv. fusilli
  • 50 gr diepvriesdoperwtjes
  • 100 gr tomaat
  • 15 gr gezouten kappertjes
  • 40 gr tonijn in olijfolie
  • 70 gr garnalen
  • Oregano
  • Sap van een halve citroen
Keukengerei
  • Kookpan
  • Schaal
Bron

Pasta light

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram