KROKANTE GEROOSTERDE BLOEMKOOLSALADE MET PECANNOTEN

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven met grill erbij op 180°C graden. 

Meng alles voor het roosteren op een grote bakplaat. Breng op smaak met zout en peper. Bak  ± 25-35 min, schep af en toe om, tot de bloemkool mooi gaar is en net gaat kleuren. 

Draai alle ingrediënten voor de dressing in de blender tot een gladde saus en verdun met een paar druppels water. Breng op smaak met peper en zout. 

Bak de stukken brood in een koekenpan al omscheppend in de olie krokant, bestrooi met peper en zout. 

Meng de ingrediënten voor de salade door de gegrilde groenten, druppel de dressing erover, schep alles een keer om en serveer direct. 

In je voorraad

Voor het roosteren:

  • 2 rode ui, in ringen
  • 2el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst

Dressing: 

  • 1 el worcestershinesaus
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 teen knoflook 
  • 1 flinke el mayonaise
  • ±100 ml zonnebloemolie

Salade: 

  • ± 3 el lichte (olijf) olie 
Ingrediënten

Voor het roosteren:

  • 1 kleine bloemkool in roosjes 
  • roosjes van 1 broccoli, 3 min. geblancheerd
  • 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld 

Dressing: 

  • 2el droge sherry 
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Salade: 

  • 120 g oud desembrood, in stukken van 2-3 cm gescheurd 
  • bosje peterselie, fijngesneden 
  • 200 g romatomaatjes, in partjes
  • 75 g waterkers, harde stelen verwijderd 
  • 25 g pecannoten, kort geroosterd in een droge koekenpan
Keukengerei
  • Koekenpan
  • Oven
  • Bakplaat (of braadslee)
  • Blender of keukenmachine
Bron

Yvette van Boven (Delicious Magazine)

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram