LANGZAAM GEGAARD PIEPKUIKEN MET KOKOS & CITROENGRAS

voor 4 personen
Aan de slag!

Hak het binnenste, zachte deel van het citroengras fijn. Maak de marinade in een keukenmachine door het citroengras, 3 fijngesneden kaffir-limoenblaadjes, knoflook, vissaus, 1 el palmsuiker en de koriander tot een fijne puree te maken.

Leg de piepkuikens in een ovenschaal of in een diepvrieszak. Giet de marinade erover en wrijf ze er goed mee in. Leg ze 4 uur, of liever een hele dag, in de koelkast.

Verwarm de oven of barbecue voor tot 190°C. Haal de kuikens uit de marinade en leg ze in een met aluminiumfolie beklede ovenschaal, of in een gietijzeren koekenpan of braadslee. Vul de buikholte van de kuikens met de uiteinden van het citroengras en de hele kaffir-limoenblaadjes.

Verwarm de kokosroom met de resterende palmsuiker en limoenrasp ongeveer 1 min. zodat de suiker smelt. Smeer de kuikens hier steeds mee in tijdens het braadproces, herhaal tot de glazuurlaag mooi glanzend is geworden.

Check het vlees nadat het 1 uur en 15 min heeft gegrild. Prik met een metalen prikker in de bol van de poot. Als het sap doorzichtig is, zijn de kuikens gaat. Als het nog troebel en roze is, zet ze dan nog 15 min. in de oven.

Maak de zoet-pittige saus door alle ingrediënten te mengen, zet even weg.

Serveer de piepkuikens met wat gestoomde rijst en de zoet-pittige saus.

In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, gepeld

Zoet-pittige Saus

  • 3 el sambal oelek

Voor erbij

  • gestoomde rijst
Ingrediënten
  • 6 stengels citroengras, alleen de zachte delen, maar bewaar de uiteinde
  • 8 kaffir-limoenbladeren (djeroek poeroet of makrut), 3 ervan fijngehakt
  • 3 el vissaus
  • 3 el palm- of basterdsuiker
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 4 piepkuikens
  • 75 ml kokosmelk
  • Geraspte schil van 2 onbespoten limoenen

Zoet-pittige Saus

  • 2 kleine sjalotten, gesnipperd
  • 2 el ketjap manis
  • Sap en geraspte schil van 2 onbespoten limoenen
Keukengerei
  • Keukenmachine
  • Oven of barbecue
  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie
  • Optioneel: diepvrieszak
  • Steelpannetje
Bron

My Asian Kitchen - Jennifer Joyce

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram