LARB GAI MET LIMOEN, MUNT & BASILICUM

voor 4 personen
Aan de slag!

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de kippenbouillon in een wok of grote koekenpan op matig tot hoog vuur en voeg het gehakt, de vissaus en gember toe. Bak het gehakt onder voortdurend omscheppen met een houten pollepel 5 min. of tot het rul en gaar is. Voeg de Spaanse peper en suiker toe en roerbak nog 2 min. Doe het mengsel in een kom.

Voeg het limoensap en bijna alle munt, basilicum en koriander toe aan het warme gehaktmengsel en schep dit om, zodat de kruidenblaadjes slap worden. Voeg limoensap, vissaus en zout naar smaak toe.

Schik de komkommerschijfjes en slablaadjes op de borden. Schep de larb gai erover en bestrooi met pinda’s en achtergehouden munt, basilicum & koriander. Garneer met limoenpartjes en geef er de rijst bij.

In je voorraad
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 tl suiker
Ingrediënten
  • 2 theemokken Pandan of basmatirijst
  • 500 gr kip- of half-om-half-gehakt
  • 30 ml vissaus + extra om op smaak te brengen aan tafel
  • 5 cm verse gember, in dunne reepjes
  • 1 lange rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd, in dunnen ringen
  • 2 el limoensap, plus extra limoenpartjes ter garnering
  • 30 gr muntblaadjes
  • 30 gr basilicumblaadjes
  • 15 gr korianderblaadjes
  • 1 kleine stevige komkommer, in dunne schijfjes
  • 1 little gem/romaine sla, blaadjes losgehaald
  • 2 el grof gehakte pinda’s
Keukengerei
  • Wok of grote koekenpan
  • Kookpan
  • Kom
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram