LIBANEESE LAMSGEHAKTTAART MET PIJNBOOMPITTEN & GRANAATAPPEL
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ± 20×30 cm. Snijd een rand van 3 cm licht in en leg het deeg op de bakplaat. Bestrijk het deeg met ei, zog ervoor dat je niet over de ingesneden lijn gaat en prik de binnenste rechthoek overal in met een vork. Bak 10-15 min. in de oven tot het deeg begint te rijzen en lichtbruin is.
Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui in 5 min. tot hij zacht is. Voeg het lamsvlees toe en bak het in 5 min. rul en bruin. Roer het sap van de granaatappel, specerijen, gehakte rode peper, pijnboompitten en bouillon erdoor. Draai het vuur hoger en laat 15 min. koken onze af en toe roeren tot de bouillon is ingekookt en het mengsel kleverig is. Schep het teveel aan olie van het oppervlak. Roer de kruiden erdoor. Schep het lamsvleesmengsel over de deegbodem, bestrooi met ringetjes rode peper en bak nog 10-15 min. in de oven.
Bestrooi met de extra peterselie en granaatappelpitjes. Serveer met hummus en salade.
In je voorraad
- 1 ei, lichtgeklopt
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 tl kaneel
- 200 ml hete kippenbouillon
Ingrediënten
- 500 gr lamsgehakt
- 375 gr (8 á 9 velletjes) diepvriesbladerdeeg
- Pitten van 1 granaatappel: 2 el fijngemalen in keukenmachine + extra voor garnering
- 2 tl baharat (Midden-Oosterse kruidenmix)
- 1 kleine verse rode pepers, zaad(lijsten) verwijderd, fijngehakt
- 1 kleine verse rode pepers, zaad(lijsten) verwijderd, in ringetjes
- 2½ el pijnboompitten, geroosterd
- 2 handenvol bladpeterselie, gehakt + extra voor garnering
Voor erbij
- 200 gr kant-en-klare hummus
- Little gem/romaine sla
- Komkommer en radijs, grof gesneden
Keukengerei
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekenpan
- Keukenmachine (voor granaatappel)
Bron
Delicious Magazine